Min novell

Falsk kärlek
Av: Therése Nerpin.

Falsk kärlek, det var bara något hon hade hört talas om,
men hon hade aldrig kunnat ana att hon själv
skulle få uppleva det.

19:e november.

luften var kall, den var så kall så att håret frös till is, snön låg stilla på marken, fåglarna sjöng och Nelly var lycklig. Hon var på väg till affären för att köpa mat till sonen, hon var själv hemma med sitt barn medans Lars (hennes man) var på affärsresa igen, han brukade åka ganska ofta vilket Nelly inte tyckte om, men som alla gånger tidigare så var det en viktig resa, så hon lät honom åka.

22:a november.

Tre dagar senare kom Nelly på sin såkallade man med en annan kvinna, hon hade aldrig känt sig så lurad.
All den där lyckliga känslan hon hade var borta, den fanns inte längre i hennes kropp.
Som alla andra skulle göra så började Nelly fundera, hon funderade över saker som att alla gånger han hade sagt ”men det är viktigt, låt mig åka” så var det egentligen en lögn som hon hade accepterat.
Alla gånger han hade sagt ”jag älskar dig” var dom tre orden egentligen menad till någon annan. Alla gånger han hade sagt ”du är så underbar” var det egentligen någon annan han tänkte på. Men efter alla tankar som flög förbi i hennes huvud så fanns det en kvar, hon tänkte på ett löfte, ett löfte han en gång gett henne. Han hade lovat, hon hade litat, hon minns när han stod där vid altaret och gav löftet att älska henne i nöd och lust. Men det betydde ingenting för honom.

23 januari.

Några månader senare förklarades Lars som död. Efter en hård kamp mot dom 10 knivhuggen i hans hjärta avled han på sjukhuset, han hade hittats på en soptipp lämnad som skräp, lämnad som en trasdocka ingen ville ha. Det fanns inga bevis, men det fanns en misstänkt.

15 juni.

Luften var varm, den var så varm att hon var tvungen att at av sig sin kofta.
Gräset växte grönt, solen lyste och Nelly var lycklig. Hon var på väg till hennes mamma för att hämta sin son, hon hade lämnat honom där medans hon var på en viktig affärsresa.

 Falsk kärlek, det var bara något hon hade hört talas om,
och nu förstod hon att det kunde hända vem som helst.
Att det kunde hända även henne.


//Ntherése*


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0